تفاهمنامه احداث مجتمع دامپروری و پرورش دام در داخل مجموعه کشت و صنعت و دامپروری مغان و نیز برخی شهرکهای دامپروری استان اردبیل به منظور تولید و پرورش ۷۵ هزار راس دام سبک و نیز ۱۰ هزار راس دام سنگین روز چهارشنبه طی آیینی در محل استانداری اردبیل امضا شد.
به گزارش پایگاه خبری صنوف اردبیل بر اساس این تفاهمنامه، قرار است شرکت جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از ظرفیت محلی و سولههای آماده و معطل مانده مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان، ۵۰ هزار راس دام سبک تولید کرده و به صورت گوشت آماده روانه بازار مصرف داخلی کشور کند.
بر اساس تفاهمنامه امضا شده، شرکت جهاد استقلال، سرمایه اولیه و نیز دام را در محدوده بخش دامپروری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان پرورش داده و علاوه بر تامین خوراک دام از محل، در صورت نیاز سایر نهادههای دامی مورد نیاز خود را از مناطق دیگر و یا خارج از کشور تامین خواهد کرد.
بر اساس این تفاهمنامه، پرورش ۱۰ هزار راس گاو شیری اصلاح شده با همکاری دامداران استان اردبیل، سرمایهگذاری برای احداث دامداری صنعتی دام سبک با ظرفیت ۲۵ هزار راس، برنامهریزی برای راهاندازی پرواربندی صنعتی دام سبک در داخل سوله های معطل مانده مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان با ظرفیت ۵۰ هزار راس و نیز سرمایهگذاری برای تولید علوفه و غذای دام در یک هزار هکتار از اراضی مغان انجام خواهد شد.
فعالسازی ظرفیت دو مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس ضروری است
استاندار اردبیل در آیین امضای این تفاهمنامه با اشاره به وجود ظرفیتهای بالا در بخش کشاورزی این استان گفت: در گذشته از ظرفیت کشاورزی، منابع آب، خاک و اقلیم مساعد استان اردبیل در بخش کشاورزی به صورت بهینه استفاده نشده است.
مسعود امامییگانه با تاکید بر فعالسازی و استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدی دو مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس افزود: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده و منابع موجود، این دو شرکت نباید دچار مشکل باشد.
وی اضافه کرد: همه مسئولان استان اردبیل مصمم هستند که اقدامات و سرمایهگذاری موثری در بخش کشاورزی این استان انجام شده و ارزش افزوده بالا همراه با افزایش تولید و اشتغال زیاد را به همراه داشته باشد.
استاندار اردبیل همچنین اظهار کرد: مسئولان استان تمام تلاش خود را بر این معطوف کردهاند که سرمایهگذاران را برای بهرهگیری از ظرفیتهای تولیدی در بخشهای مختلف به خصوص حوزه کشاورزی جذب کنند و این تلاشها به زودی نتیجه خواهد داد که یکی از آنها، همین امضای تفاهمنامه پرورش ۵۰ هزار راس دام سبک در این استان است.
وی با اعلام آمادگی برای واگذاری همه ظرفیتهای استان به تولید کنندگان بخش کشاورزی به خصوص در منطقه مغان گفت: ما علاوه بر اراضی حاصلخیز دشت مغان، از ظرفیت سرمایهگذاری در منطقه آزاد، بندر خشک، بارانداز صادراتی نیز بهرهمند هستیم.
امامییگانه اضافه کرد: همه این تلاشها باید به استفاده بهینه از ظرفیتها و منابع آب و خاک و اقلیم مناسب استان اردبیل منتهی شود تا با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، بتوانیم اقتصاد استان را متحول کنیم.
توسعه شهرکهای گلخانهای جزو اولویتهای بخش کشاورزی استان اردبیل است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل در این آیین، با اشاره به تشکیل ستاد توسعه شهرکهای کشاورزی استان گفت: استان اردبیل با ایجاد چندین مجتمع گلخانهای و شهرک دامپروری به قطب تولیدات کشاورزی کشور تبدیل شده است.
بهروز خلیلی با اشاره به بهرهبرداری از ۲۵۰ هکتار گلخانه در استان اردبیل و ادامه روند احداث ۳۰۰ هکتار مجتمع گلخانهای و تداوم اقدامات اجرایی برای احداث واحدهای گلخانهای در بزرگترین شهرک گلخانهای کشور به مساحت ۱۶۰۰ هکتار در منطقه مغان افزود: عملیات اجرای ۱۰۰ هکتار واحد گلخانه به زودی و در جریان سفر رییس جمهور به استان آغاز شده و بهرهبرداری از ۶۵ هکتار گلخانه نیز آغاز میشود.
وی خواستار تعیین تکلیف مجتمع دامپروری ۱۶ هکتاری شهرستان نیر شد و گفت: این مجتمع به علت واقع شدن در بالادست سد یامچی به عنوان تامین کننده آب آشامیدنی اردبیل معطل مانده و باید کاربری آن به مجتمع گلخانهای تغییر یابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل همچنین توسعه شهرکهای گلخانهای در همه نقاط استان را جزو اولویتهای جهاد کشاورزی و مدیریت عالی این استان ذکر کرد و ادامه داد: به زودی با اختصاص و اضافه شدن ۴۰۰ هکتار به اراضی شهرکهای گلخانهای در اردبیل و نمین، شرایط برای ایجاد گلخانه در مرکز استان اردبیل نیز توسعه مییابد.
تاکید نمایندگان استان اردبیل بر حمایت جدی از سرمایهگذاران بخش کشاورزی
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین، بر حمایت جدی از سرمایهگذاران بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: زمینه سرمایهگذاری برای فعالان و تولید کنندگان بخش کشاورزی در استان اردبیل فراهم شده است.
احد بیوته افزود: آماده واگذاری اراضی برای سرمایهگذاری در همه بخشهای کشاورزی به خصوص دامپروری با هدف ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی به خصوص در مناطق روستایی استان اردبیل هستیم.
نماینده مردم پارس، آباد، بیلهسوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با تاکید بر ضرورت حمایت جدی از سرمایهگذاران بخش کشاورزی در استان اردبیل گفت: تامین امنیت غذایی کشور برای کشور ما خیلی اهمیت دارد و برای تحقق این هدف، باید از همه ظرفیتهای کشور به خصوص در منطقه مغان استفاده شود.
ابراهیم فهیمی، وجود شهرکهای کشاورزی متعدد و نیز دو مجتمع بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان و پارس را برای تامین امنیت غذایی کشور مهم خواند و خواستار حمایت از این واحدهای تولیدی شد و افزود: مغان قطب کشاورزی استان و کشور محسوب میشود.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از همه ظرفیتهای تولیدی دو کشت و صنعت مغان و پارس برای بهبود عملکرد و افزایش توان اقتصادی استان اردبیل بیان کرد: خاک، آب و محیط مناسب همراه با زیرساختهای لازم برای استفاده از ظرفیتهای کشاورزی در منطقه مغان فراهم شده است.
نماینده مردم پارس، آباد، بیلهسوار و اصلاندوز در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار سرمایهگذاری وزارت جهاد کشاورزی برای بهرهگیری از همه ظرفیت کشاورزی استان اردبیل به خصوص در منطقه مغان شد و اظهار کرد: شرکت جهاد استقلال میتواند با سرمایهگذاری و بهرهگیری از ظرفیت تولیدی، بخش کشاورزی استان اردبیل را متحول کند.
تولید هدفدار محصولات کشاورزی در شرایط بحران آبی و انرژی ایران ضروری است
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی ایران نیز در این آیین، تولید هدفدار محصولات کشاورزی در شرایط بحران آبی و انرژی ایران را ضروری خواند و گفت: ما باید حداکثر بهره را از توان بخش کشاورزی داشته باشیم.
پیمان اسکندری افزود: با توجه به واردات سالانه ۱۶۰ هزار تن گوشت گرم از خارج از کشور، این نیاز باید از بازارهای داخلی تامین شود و برای رسیدن به این هدف، ظرفیت تولیدی بالایی در کشور به خصوص در استان اردبیل وجود دارد.
وی با اشاره به ظرفیت واحدهای گلخانهای استان اردبیل برای ایجاد چهار هزار شغل جدید در بخش دامپروری و گلخانهای اظهار کرد: تولید زیاد علوفه و نهادههای دامی و وجود منابع آب و خاک و اقلیم مساعد به همراه سایت دامپروری معطل مانده در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان از جمله ظرفیتهای موجود در استان اردبیل برای افزایش تولید گوشت قرمز محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران اضافه کرد: با توجه به این ظرفیتها، امکانسنجی اولیه پرورش ۵۰ هزار راس دام در استان اردبیل انجام شده و از امروز، عملیات اجرایی این کار بزرگ با همکاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان آغاز میشود.
ایران سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن گوشت از خارج وارد میکند
مدیرعامل شرکت جهاد استقلال وزارت جهاد کشاورزی نیز در این آیین با اشاره به نیاز کشور به واردات گوشت قرمز گفت: ایران سالانه حدود یک میلیون تن گوشت مصرف می کند که ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن آن را از خارج وارد می کند ولی با توجه به ظرفیت موجود، میتوان بخش زیادی از این نیاز را در داخل کشور تولید کرد.
مسعود نمازی افزود: با امضای این تفاهمنامه، اقدامات اجرایی برای پرورش دام سبک و سنگین در استان اردبیل آغاز میشود تا بخشی از نیاز کشور به گوشت قرمز در داخل کشور تولید شود.
وی وجود اراضی زراعی مناسب برای تامین خوراک دام در منطقه مغان را از جمله علل رغبت شرکت جهاد استقلال برای سرمایهگذاری در زمینه تولید دام سبک در استان اردبیل برشمرد و بیان کرد: برای پرورش دام سنگین و شیری نیز در مرکز استان اقدام خواهیم کرد.