به گزارش پایگاه خبری صنوف اردبیل ؛ استان مرزی اردبیل با وجود ظرفیتهای بسیار بالا در بخشهای کشاورزی، صنعت و گردشگری از نظر شاخصهای اقتصادی جزو استانهای محروم کشور محسوب میشود. عدم وجود زیرساختهای مورد نیاز به ویژه زیرساخت های حمل و نقل باعث شده ظرفیتهای استان به فعلیت درنیاید.
در توضیح این امر باید اذعان کرد یکی از مولفه های مد نظر هر سرمایه گذاری دستیابی سریع ایمن و آسان به بازارهای مصرف است و تحقق این امر مستلزم وجود شبکه حمل و نقل توسعه یافته اعم از شبکه بزرگراهی، حمل و نقل ریلی و حمل و نقل هوایی است.
استان اردبیل با داشتن دو فرودگاه در مرکز استان و به ویژه در شهرستان مرزی پارس آباد ظرفیت های بسیار خوبی برای جابجایی محصولات کشاورزی استان به سایر نقاط کشور و سایر کشورها دارد ، علاوه بر این راه آهن اردبیل _ میانه در مراحل پایانی است و انتظار می رود با تامین و تزریق منابع به بهره برداری رسیده و تاثیرات شگرفی در اقتصاد استان به همراه داشته باشد.
در کنار این دو بخش، توسعه شبکه بزرگراهی در سال های اخیر مورد اهتمام مسئولان ارشد استان و نمایندگان استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی بوده است. هر چند جبر توپوگرافی و وجود گردنههای متعدد در مسیرهای خروجی و ورودی از مشکلات بسیار مهم پیش روی استان است با این حال طی سال های اخیر اقدامات گسترده ای برای تکمیل شبکه بزرگراهی استان در دستور کار قرار گرفته است به طوری که در حال حاضر همه پروژه های در دست اجرای استان دارای ردیف ملی بوده و هر سال با توجه به تامین منابع بخشی از این پروژهها تکمیل و زیر بار ترافیک میرود.
بر اساس این گزارش ، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر انواع جاده در استان، ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.