معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در سال زراعی جاری، کمبود بارندگی و تنش خشکسالی و توزیع نامناسب بارندگیها، موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارتزا از جمله جوندگان در زراعتهای پائیزه گندم، جو و کلزا شده است.
غفور آقایی ظهر امروز در جلسه بررسی عوامل خسارتزای کشاورزی، اظهار کرد: در سال زراعی جاری، کمبود بارندگی و تنش خشکسالی و توزیع نامناسب بارندگیها، موجب بروز و طغیان تعدادی از عوامل خسارتتزا از جمله جوندگان در زراعتهای پائیزه گندم، جو و کلزا شده است.
وی افزود: به دلیل کاهش شدید بارندگی و افزایش دما، متأسفانه از اوایل مهرماه جمعیت آفت جوندگان و فعالیتهای تغذیه و تولیدمثل این آفت در مراتع و مزارع بهشدت افزایش و موجب طغیان جمعیت در سطح استان بخصوص شهرستانهای شمالی اصلاندوز، پارسآباد، بیلهسوار و گرمی گردید. خوشبختانه بهدلیل استقرار شبکههای مراقبت و پیشآگاهی در تمامی شهرستانها و بازدیدهای روزانه کارشناسان شبکه از مزارع تحت پوشش، پروب برداری و انجام مبارزات شیمیایی با استفاده از انواع سموم جوندهکش انجام و در حال حاضر همچنان ادامه دارد.
کشاورزان به هشدارها توجه کنند
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص شروع فصل بهار و لزوم پایش سایر آفات مهم از جمله ملخ مراکشی، سن گندم، زنگ گندم، بیماری اسکلروتینیا در کلزا، سفیدک دروغی سیبزمینی، واپایش بهموقع علفهای هرز و… با در نظر گرفتن شرایط تنش خشکی بیان کرد: با توجه به تداوم شرایط مساعد اقلیمی برای فعالیت این عوامل زیان رسان خطرناک لازم است، اطلاعرسانی بهموقع و تبیین اوضاع عوامل زیان از طریق صداوسیما، کلاسها و کارگاههای آموزشی، شبکه برکت، فضای مجازی، خبرگزاریها و مراجعه حضوری و آموزش سر مزرعه بهصورت چهرهبهچهره و… و انجام مبارزه شیمیائی بهموقع با جدیت انجام پذیرد. آقایی از زارعین محصولات پائیزه گندم، جو و کلزا خواست با توجه به بالا بودن جمعیت جوندگان، ملخ و سن گندم در مزارع گندم و جو و بید کلم در مزارع کلزا و ایجاد شرایط مناسب دمایی و رطوبتی برای بروز بیماری زنگ زرد گندم و سایر آفات و بیماریهای گندم و جو، ضمن بازدیدهای منظم مزارع خود با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی و مدیریت شهرستان و مشاوره با کارشناسان نسبت به تهیه سموم حشرهکش و قارچکش مناسب و سمپاشی فوری مزارع خود اقدام نمایند.