عراقچی:برای محروم کردن ملت ایران از حق هسته‌ای هر فشاری را اعمال کردند

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس عراقچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری، با اشاره به بازدیدش از ساختمان شیشه‌ای، اظهار داشت: احساس غرور و افتخار به کارمندان صدا و سیما کردم که با وجود اینکه در ظاهر مقر اصلی صدا و سیما مورد حمله قرار گرفته ولی یک دقیقه قطعی در هیچیک از شبکه‌های صدا و سیما نداشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه در صدا و سیما رخ داد نمونه‌ای از آن چیزی است که در این ۱۲ روز اتفاق افتاد. حملات به جاهای مختلف صورت گرفت و ترورها صورت گرفت و افراد مهمی را از دست دادیم تأسیسات مهمی مورد اصابت قرار گرفت و فضای جنگی به وجود آمد ولی کشور نشکست و تسلیم نشد.

عراقچی در ادامه گفت: همه بسیج شدند و برنامه‌ریزی کردند تا مردم و جمهوری اسلامی ایران را بشکنند و به مبارزه ۵۰ ساله علیه سلطه‌گری آمریکا پایان دهند، اما موفق نشدند.

وی با اشاره به اینکه ایرانیان به صورت یکپارچه در این مقاومت شرکت داشتند، افزود: این موضوع شکست‌ناپذیری ایرانیان را به دنیا نشان داد و صدا و سیما یکی از نمونه‌های بارز این مقاومت است.

دشمنان برای محروم کردن مردم ایران از حقوق خود و حقوق هسته‌ای، انواع فشارها را اعمال کردند

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: دشمنان برای محروم کردن مردم ایران از حقوق خود و حقوق هسته‌ای، انواع فشارها را اعمال کردند. فشار حداکثری که دوباره تشدید شد، همراه با تهدیدها و تحریم‌های مختلف بود.

وی ادامه داد: در مذاکرات اخیر، سعی کردند ما را تطمیع کنند تا از حقوق ملت صرف‌نظر کنیم. زمانی که این اتفاقات افتاد، جنگ را تحمیل کردند و دست رژیم جنایتکار صهیونیستی را برای انجام حملات باز گذاشتند.

عراقچی همچنین به دوره ریاست جمهوری ترامپ اشاره کرد و گفت: پس از ورود او به کاخ سفید، فشار حداکثری آغاز شد و سپس درخواست مذاکره مطرح شد. در نامه‌ای که ارسال کرد، هم تهدید و هم درخواست مذاکرات وجود داشت.

همه ایرانیان یکپارچه در دفاع از کشور بودند

عراقچی درباره تجاوز به ایران گفت: امروز مقام معظم رهبری فرمودند ایران با واژه تسلیم ناآشناست. دو رژیم هسته‌ای با کمک دو کشور دیگر دارای سلاح هسته‌ای بسیج شدند و برنامه ریزی کردند ایران را بشکنند و به یک مبارزه ۵۰ ساله پایان دهند اما موفق نشدند. این در تاریخ ایران باقی خواهند ماند. همه ایرانیان یکپارچه در دفاع از کشور بودند و شکست ناپذیری ما را نشان دادند.

عراقچی ادامه داد: آمدند در مذاکره و خواسته‌های خود را مطرح کردند. ما در مذاکره از حقوق مردم ایران دفاع کردیم. وقتی ناامید شدند از مذاکره شیوه دیگری را امتحان کردند. ما در همه مکاتبات گفتیم که این تجاوز خیانتی به دیپلماسی و نفس مذاکره بود. دنیا اکنون حق را به ما می‌دهد.

وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه در این مسیر مقاومت وقتی جنگ شروع شد سیاست خارجی در راستای مقاومت قرار گرفت، اظهار داشت: سیاست خارجی در صحنه بین المللی با رساندن صدای حقانیت مردم ایران حرکت کرد. ما از این جهت دست برتر را داشتیم.

وی بیان کرد: منطق ما روشن بود؛ ما اعلام کردیم که مشغول مذاکره بودیم، اما طرف مقابل به‌طور کاملاً غیرمنطقی، بدون هیچ دلیل و مشروعیتی، حمله‌ای را آغاز کرد. این تهاجم باید بدون هیچ پیش‌شرطی متوقف شود تا بار دیگر راه دیپلماسی باز شود.

وی افزود: این بار همه پشت جمهوری اسلامی ایران ایستادند و به صراحت این حملات را محکوم کردند. کشورهای اسلامی، ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی، قطعنامه‌ای صادر کردند که بی‌نظیر بود؛ در آن قطعنامه، عبارات محکمی علیه رژیم صهیونیستی به کار رفت و اعلام همبستگی با مردم ایران شد. همچنین، در روز دوم اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی، که همزمان با حمله آمریکا به ایران بود، در آخرین لحظات دو پاراگراف محکومیت آمریکا هم به قطعنامه افزوده شد.

عراقچی افزود: تمام کشورهای اسلامی منطقه، شورای همکاری خلیج فارس و سازمان‌های منطقه‌ای مانند سازمان شانگهای و بریکس، بیانیه‌هایی صادر و این حملات را محکوم کردند. ما وارد یک عرصه جهانی شدیم که هدف آن نشان دادن حقانیت مردم ایران و اصول جمهوری اسلامی است؛ یعنی جلب حمایت بین‌المللی و یارگیری در دفاع از جمهوری اسلامی ایران.

وزیر امور خارجه بیان کرد: فکر می‌کنم در این مسیر بسیار موفق بودیم و هیچ کجا منطق ما رد نشد یا مورد پذیرش قرار نگرفت. حتی آن کسانی که سیاست خاصی داشتند، به‌جای مخالفت، سکوت کردند. من با هیچ وزیری صحبت نکردم که در نهایت نگفته باشد حق با شماست یا حرفی برای پاسخ دادن نداشته باشد.

وی گفت: این اتفاق خوب، به بحث مقاومت کمک کرد. باید این ۱۲ روز را به عنوان نماد مقاومت یک ملت در برابر همه قدرت‌هایی که پشت رژیم صهیونیستی بودند، ثبت کنیم.

کشورهایی وجود داشتند که هدفشان حمایت از رژیم صهیونیستی بود

عراقچی گفت: کشورهایی وجود داشتند که هدفشان حمایت از رژیم صهیونیستی بود و در واقع می‌خواستند ما را وادار به عدم دفاع از خود کنند. از سوی دیگر، برخی کشورهای بین‌المللی که به طور سنتی بر دیپلماسی تأکید دارند، به این رویکرد حسن‌نیت می‌ورزند، اما واقعیت این است که وقتی دو کشور وارد درگیری و جنگ می‌شوند، معمولاً کشورهای دیگر سفارش به خویشتن‌داری، توقف جنگ، آتش‌بس و بازگشت به دیپلماسی می‌کنند.

هیچ توافقی برای شروع مجدد مذاکره تاکنون صورت نگرفته است

عراقچی گفت: هیچ توافقی برای شروع مجدد مذاکره تاکنون صورت نگرفته است. من به صراحت عرض می‌کنم که نه قرار و نه قولی گذاشته شده و اصلاً ما صحبتی برای شروع دوباره مذاکره نکرده‌ایم. البته بین خودمان در حال بررسی مصلحت مردم ایران هستیم، اما تا الان هیچ موضوعیت یا توافقی برای مذاکره وجود ندارد.

وی ادامه داد: آخرین دور مذاکره غیرمستقیم ما با آمریکایی‌ها، دور پنجم بود که بین من و آقای بیت‌کوت اتفاق افتاد. در آن مرحله، آنها پیشنهادی ارائه دادند که تفاوت زیادی با خواسته‌های ما داشت. این امر در مذاکرات طبیعی است؛ چون از طرفین پیشنهاداتی می‌آید که معمولاً در ابتدا مورد قبول طرف مقابل نیست. مثل برجام که نزدیک دو سال مذاکره طول کشید.

وزیر خارجه افزود: ما برخی از اجزای آن پیشنهاد را رد کردیم و برخی از بخش‌های آن هم توسط خود آنها به تدریج در رسانه‌ها منتشر شد. ما به آنها اطلاع دادیم که آن موارد مورد پذیرش ما نیست و در مقابل، پیشنهاد متقابل خود را ارائه خواهیم داد. این روند کاملاً در مذاکرات طبیعی است.

وی افزود: پیشنهاد جمهوری اسلامی قبل از شروع دور ششم آماده بود و ما معتقد بودیم که این پیشنهاد متوازن و معقول است و می‌تواند زمینه تفاهم را فراهم کند. از روز اول برای آنها روشن کردیم که هر توافق احتمالی باید دو ستون اصلی داشته باشد، یکی ادامه غنی‌سازی در ایران
و دوم رفع تحریم‌ها به شکلی که ایران انتفاع کامل داشته باشد.

وی افزود: ستون سوم هم می‌تواند تعهد ایران به عدم حرکت به سمت سلاح هسته‌ای باشد که این موضوع با اصول و اعتقادات ما سازگار است و ما با آن مشکلی نداریم.

عراقچی عنوان کرد: اگر این سه محور در هر توافقی لحاظ شود، امکان دستیابی به آن وجود دارد. جزئیات مانند ابعاد و سطح غنی‌سازی و نحوه رفع تحریم‌ها قابل مذاکره هستند، همانطور که در گذشته هم مطرح بوده و همچنان هستند.

عراقچی در مورد پیشنهاد عمان در مذاکرات گفت: آقای بوسعیدی، که واسطه مذاکرات بود، از ایشان بسیار قدردانی می‌کنیم. به نظر من، ایشان صادقانه تلاش کرد تا مذاکره بین دو طرف را به صورت غیرمستقیم تسهیل و مدیریت کند. نقش ایشان فراتر از صرفاً پیام‌رسانی بود؛ او تلاش می‌کرد با ابتکارات خود میانجیگری فعالانه‌ای داشته باشد و به پیشرفت مذاکرات کمک کند.

وی گفت: در طول پنج دور مذاکره، بوسعیدی چندین بار پیشنهادات مکتوبی به هر دو طرف ارائه داد که فقط محدود به دور پنجم نبود. ایشان مرتباً تلاش می‌کرد متونی تهیه کند که به هر دو طرف کمک کند تا به توافق نزدیک‌تر شوند و این میانجیگری فعالانه بود، نه صرفاً تبادل پیام.

وزیرخارجه گفت: این روند در مذاکرات طبیعی است و اصلاً عجیب نیست که متن‌های مختلفی تبادل شود تا نهایتاً فکرها به هم نزدیک شده و به ادبیات مشترکی برسند.

عراقچی در مورد پیشنهاد عمان در مذاکرات گفت: آقای بوسعیدی، که واسطه مذاکرات بود، از ایشان بسیار قدردانی می‌کنیم. به نظر من، ایشان صادقانه تلاش کرد تا مذاکره بین دو طرف را به صورت غیرمستقیم تسهیل و مدیریت کند. نقش ایشان فراتر از صرفاً پیام‌رسانی بود؛ او تلاش می‌کرد با ابتکارات خود میانجیگری فعالانه‌ای داشته باشد و به پیشرفت مذاکرات کمک کند.

وی گفت: در طول پنج دور مذاکره، بوسعیدی چندین بار پیشنهادات مکتوبی به هر دو طرف ارائه داد که فقط محدود به دور پنجم نبود. ایشان مرتباً تلاش می‌کرد متونی تهیه کند که به هر دو طرف کمک کند تا به توافق نزدیک‌تر شوند و این میانجیگری فعالانه بود، نه صرفاً تبادل پیام.

وزیرخارجه گفت: این روند در مذاکرات طبیعی است و اصلاً عجیب نیست که متن‌های مختلفی تبادل شود تا نهایتاً فکرها به هم نزدیک شده و به ادبیات مشترکی برسند.

عراقچی در مورد امکان ادامه مذاکرات گفت: از زمان توقف حملات، تنها دو روز گذشته و هنوز برای قضاوت درباره امکان ازسرگیری یا موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات زود است.

وی افزود: در حال حاضر، دوستان ما در سازمان انرژی اتمی مشغول بررسی و ارزیابی میزان آسیب‌ها و صدمات وارده هستند که باید گفت، این آسیب‌ها کم نبوده و جدی بوده‌اند. از سوی دیگر، ما نیز در حال ارزیابی سیاست‌ها و بررسی شرایط جدید هستیم تا ببینیم چه مولفه‌های تازه‌ای وارد معادله شده و چه موضوعات جدیدی باید در صورت ازسرگیری مذاکرات مطرح شود.

عراقچی عنوان کرد: بنابراین، هنوز در مرحله بررسی هستیم و هیچ تصمیم قطعی درباره آغاز یا امکان موفقیت مذاکرات اتخاذ نشده است.

Telegram
Email
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حرم حضرت زینب(س) سیاه پوش شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حرم حضرت زینب سلام‌الله علیها در دمشق در آستانه ماه محرم رخت عزا پوشید. یکی از

توقف جنگ به معنای پایان تهدیدات نیست؛ باید هوشیار باشیم

حسین صمصامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به پیروزی جمهوری اسلامی ایران و تحمیل توقف جنگ به دشمن

خبرنگاری که از «نور» گفت و به سوی «نور» شتافت

به گزارش ایکنا، احسان ذاکری، قاری، حافظ کل قرآن کریم و خبرنگار پرتلاش سابق خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در جریان حملات

روایت ۱۲ روز استیصال؛ چرا آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی

‌خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: پس از ۱۲ روز نبرد سنگین، آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی برقرار شد؛ اما این

آماری که می‌گوید انتخاب ساپینتو درست بوده؛ دو مشکل بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر، ریکاردو ساپینتو سرمربی پرتغالی که در فصل ۱۴۰۱ هدایت تیم فوتبال استقلال را بر عهده داشت

تربیت ۲ میلیون نیروی متخصص دیجیتال؛ ابزارهای تامین مالی اقتصاد

احسان چیت ساز، معاون سیاستگذاری اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات در گفتگو با خبرنگار مهر به برنامه آتی وزارت ارتباطات درباره

آغاز اجراهای تئاتر شهر از ۸ تیر؛ خسرو خورشیدی به

حسن جودکی سرپرست مجموعه تئاتر شهر درباره برنامه‌ریزی مدنظر برای آغاز اجراهای نمایشی در سالن‌های این مجموعه تئاتری بعد از

ذخایر استراتژیک در جنگ ۱۲ روزه استفاده نشد

کدخبر : ۶۳۵۳۰۰ ۱۴۰۴/۰۴/۰۵ ۲۱:۳۹:۵۷ وزیر کشور: وزیر کشور گفت: در مدت ۱۲ روز جنگ با رژیم صهیونیستی از ذخایر

رادان: قوه قضاییه نقش مهمی در دفاع از ارزش‌ها و

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام تبریک فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضائیه بدین شرح

در شرایط جنگ چگونه مراقب سلامت روان کودکانمان باشیم؟

سید علی کاظمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت دادگستری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص چگونگی حمایت روانی