به گزارش پایگاه خبری صنوف اردبیل علی حیدری اناری روز چهارشنبه اظهار کرد: تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی خدا آفرین در چهار ناحیه عمرانی با سطح زیر کشت ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار و اشتغالزایی ۴۰ هزار نفر، توسعه کشاورزی، جهش تولید و همچنین رونق اقتصادی و صادرات را در مناطق مرزی پارسآباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان رقم میزند.
وی ادامه داد: شبکه آبیاری و زهکشی خدا آفرین بزرگترین و مدرنترین شبکه شمالغرب کشور است که آب مورد نیاز آن از طریق سد مخزنی خدا آفرین و سد تنظیمی-انحرافی قیزقلعه تامین و با وسعت ۴۳ هزار هکتار در محدوده استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل اجرا میگردد و اغلب اراضی آن در حدود ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار در محدوده استان اردبیل در قالب چهار ناحیه عمرانی مختلف قرار دارد.
وی بیان کرد: در شبکه آبیاری خدا آفرین بحث الگوی کشت در دستور کار قرار گرفته و به صورت زونبندی (حوزه و منطقه) برنامهریزی شده که با اجرای این طرح ضمن جلوگیری از هدررفت آب و مدیریت بهینه آب، طرح الگوی کشت هم عملیاتی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه در سه سال اخیر پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در اجرای طرحهای آبی استان اردبیل با بهرهگیری از مهندسی ارزش صرفهجویی شده است ، افزود: ۵۳ سد در استان با حجم ۵۸۲ میلیون متر مکعب وجود دارد که از این میزان ۶۱ میلیون متر مکعب آن حجم مرده بوده و مابقی آن قابل بهرهبرداری است.
وی منابع آب استان اعم از آبهای سطحی و زیرزمینی را ۲.۲ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: از این میزان ۱.۸ دهم میلیارد متر مکعب مربوط به آبهای سطحی و بقیه هم مربوط به آبهای زیرزمینی است.
وی ادامه داد: منابع آب به سختی و با هزینههای سنگین تامین میشود و باید با عزمی همگانی مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف را مدنظر قرار دهیم.
حیدری اناری افزود: با وجود اینکه در برخی از شهرهای استان تا ۲ برابر مصرف مردم، آب تولید میشود ولی به دلایل مختلف از جمله هدررفت و مصرف بی رویه با کمبود آب مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در برنامههای توسعه، پیشبینی کاهش مصرف آب کشاورزی محقق نشده است، گفت: با وجود تبدیل بخشی از اراضی کشاورزی به آبیاری نوین در سالهای گذشته، سیاست توسعه اراضی دیم و غیرقابل کشت در بخش کشاورزی در بسیاری از مناطق استان این موضوع را تحت شعاع قرار داده است.
حیدری اناری بیان کرد: در محدوده جنوب استان ظرفیت آبی قابل توجهی داریم که برای بهرهبرداری مناسب از این منابع نیازمند عزم مردم و مسئولان در مدیریت مصرف بهینه آب هستیم.
طول رودخانههای استان اردبیل سه هزار و ۹۳۰ کیلومتر است که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است.