به گزارش پایگاه خبری صنوف اردبیل بهزاد محمدیخلفلو روز چهارشنبه احداث یک هزار و ۱۱۱ کلاس درس جدید با استفاده از ظرفیتهای خیرین، مسئولیت اجتماعی سازمان ها و موسسات اقتصادی، اعتبارات ملی و منابع اعتباری استانی را برنامه سال جاری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل ذکر کرد.
وی با اشاره به آغاز فرآیند احداث این واحدهای آموزشی افزود: تا اول مهرماه و آغاز سال تحصیلی جدید، در مجموع ۴۰۰ کلاس درس جدید افتتاح شده و تحویل آموزش و پرورش استان اردبیل میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل از برچیدن کامل مدارس کانکسی تا مهرماه در این استان خبر داد و اظهار کرد: پروژههای محدود باقیمانده در این زمینه با پیشرفت ۶۰ درصد در حال تکمیل است و تا مهرماه تمام ۵۶ مدرسه کانکسی استان برچیده شده و به مدارس جدید احداثی منتقل می شود.
۵۶ مدرسه در اردبیل جایگزین مدارس سنگی می شود
وی با اشاره به برنامهریزی برای احداث ۵۶ مدرسه جایگزین برای مدارس سنگی ناایمن بیان کرد: ۲۷ واحد از این مدارس به همت بنیاد علوی و ۲۹ مدرسه نیز به همت بسیج سازندگی احداث میشود.
محمدی خلفلو اضافه کرد: از محل احداث مدرسه به جای مدارس در حال تخریب نیز، عملیات احداث ۱۷۷ کلاس درس در سطح استان اردبیل شروع شده که تعدادی از این مدارس در سال جاری تکمیل شده و به آموزش و پرورش تحویل خواهد شد.
وی در مورد مدارس با تراکم بالای ۳۵ نفر دانش آموز در هر کلاس نیز گفت: با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل، ساخت ۱۴ مدرسه ۱۲ کلاسه در شهرکهای مسکن ملی شروع شده تا با تسریع در عملیات ساخت، از تراکم دانشآموز در مدارس نزدیک این شهرکها کاسته شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل همچنین افزود: ساخت ۴۵۳ کلاس درس جدید در استان اردبیل برای سال آینده پیشبینی شده و بر همین اساس، ۲۱ مدرسه بزرگ مقیاس نیز در سال آینده احداث خواهد شد.
جلسات نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و تربیتی در استان با حضور استاندار و با هدف ساخت ۱۹۴ مدرسه جدید با ۸۵۴ کلاس درس در سال جاری به صورت منظم برگزار می شود.
در سال تحصیلی گذشته بیش از ۲۶۵ هزار دانش آموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل بودند ولی به گفته مدیران آموزش و پروش استان اردبیل، به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز، خلخال و مشگینشهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی آنها پایینتر از میانگین کشوری است.
سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانش آموزان استان می باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.